Luovan kirjoittamisen tavoitteet

“A professional writer is an amateur who didn’t quit.”
— Richard Bach

Kirjoittaessasi luot maailmaa, jossa kaikki lepää sanojesi varassa

Et pysty vaikuttamaan tekstiäsi lukevan ihmisen mielialaan tai tulkintaan esimerkiksi musiikin, kosketuksen tai onnistuneen näyttelijäsuorituksen voimin, sillä toimit yksin.

Mutta herättämällä tekstin eloon rikkain sanakääntein sekä kauniiden lauserakenteiden ja vahvojen synonyymien avulla saat lukijat haistamaan, maistamaan, näkemään ja kuulemaan.

Parhaassa tapauksessa saat heidät myös tuntemaan.

Kirjoittaessasi et kirjoita vain yhtä tarinaa, sillä kirjoitat jokaisen lukijan tarinan

Me kaikki luemme tekstistä oman menneisyytemme, nykyhetken ja tulevaisuutemme. Me asetamme itsemme tekstiisi, ja me joko päästämme tekstisi ihon alle tai sitten emme.

Kirjoittaessasi luot myös raamit, joiden sisällä tarinat itse luovat merkityksensä. Sinun pitää vain uskaltaa kirjoittaa, minkä jälkeen sinun pitää uskaltaa julkaista.

Mutta älä huoli – sinun ei ole pakko saada kaikkia tehtäviä valmiiksi tai edes tehdä niitä, jos et löydä sanoja tai aikaa. Meille riittää, että inspiroidut ja jätät ajatukset hautumaan tulevaisuutta varten, vaikka toki kannustan sinua kokeilemaan ja kirjoittamaan ilman liian suuria odotuksia. Sanat kyllä löytävät paikkansa, kun niille antaa aikaa.

Lämpimästi tervetuloa luovan kirjoittamisen kurssille!

Osan sisältö
0% Suoritettu 0/1 Vaihetta
Vieritä ylös