Omien tavoitteiden asettaminen

“I try to write a certain amount each day, five days a week. A rule sometimes broken is better than no rule.” — Herman Wouk

Sanoita tavoitteesi

Ennen kuin paneudumme kurssin oppeihin, mieti, mitkä ovat omat tavoitteesi luovan kirjoittamisen kurssille.

✨ Mieti esimerkiksi, miksi tulit mukaan kurssille, mitä toiveita ja tavoitteita sinulla on?

✨ Haluaisitko esimerkiksi kirjoittaa tulevaisuudessa rutiininomaisesti joka päivä?

✨ Toivoisitko, että teksti soljuu ja sanat löytävät paikkansa, tai haaveiletko kenties artikkelin, novellin tai jopa kirjan kirjoittamisesta?

✨ Voisiko luovan kirjoittamisen verkkokurssi toimia moottorina pidemmän tekstin syntymiselle?

✨ Vai oletko kadottanut kirjoittamisen ilon, jonka haluat saada takaisin?

Kirjoita teksti muotoon aion, haluan, tulen

Jätä pois negatiiviset sanat ja konditionaalit, kuten voisin, haluaisin, toivoisin.

Itseensä uskominen on ensimmäinen askel kohti kirjoittajan uraa, vaikka voin jo tässä vaiheessa kertoa, että aina tulee niitä hetkiä, jolloin mikään ei luista. Mutta se on normaalia ja se kuuluu kaikkien kirjoittajien elämään.

Tavoitteiden, tai haaveiden, ei tarvitse olla vaikeita tai suureellisia. 

Pienet tavoitteet onnistuvat keskimääräisesti paremmin, ja kun huomaa onnistuvansa valitulla polulla, into ja oivallukset ruokkivat kirjoittamista kohti entistä parempia tuloksia. Asettamalla tavoitteita voimme myös seurata omaa edistymistä ja saada harjoituksista enemmän irti.

🖋️ Tehtävä: Tiivistä itsellesi kurssin tavoite

Tiivistä tälle verkkokurssille asettamasi tavoite yhteen virkkeeseen.

Älä siis mieti liikaa, jotta et jää jumiin, vaan luota sisäiseen ääneen; sanoita se, mitä kurssi voi sinulle parhaassa tilanteessa tarjota! Halutessasi voit myös kirjoittaa pidemmän vastauksen.

Esimerkiksi: “Saan luovan kirjoittamisen kurssista inspiraatiota jatkaa keskeneräistä tekstiä, jonka aion tulevaisuudessa julkaista omassa blogissa ja tarjota sitä myös paikallislehdelle.”

Vinkki: Ääneen puhuminen on ensimmäinen askel kohti toteutumista; kun asioista puhuu, ne alkavat myös toteutua. Olen itse seurannut tätä ohjenuoraa läpi elämäni ja esimerkiksi kertonut julkisesti kirjoittavani kirjan, vaikka se on ollut vielä ajatusasteella. Voit siis halutessasi kertoa alla olevassa keskusteluosiossa (vaikka vaan nimimerkillä), millaisia tavoitteita sinulla on kurssille.

Vieritä ylös