Monni Himari

Tervehdys, sinä lukija.

Olen Monni, tämän sivuston perustaja – unelmoija, kirjoittaja ja luontokuvaaja, mutta ennen kaikkea unelmieni toteuttaja. Osa haaveistani on pieniä, osa suurempia. Toiset toteutuvat, toiset eivät. Koska intohimo on ohjannut kaikkea tekemistäni pienestä asti, ja koska olen opetellut olemaan rohkea, olen myös pystynyt, onnistunut ja uskaltanut toteuttaa toiveitani. Toisin sanoen, olen tehnyt paljon työtä unelmien toteutumisen eteen. Luovan kirjoittamisen verkkokursseja tarjoava Kirjoittaminen.fi on niistä yksi.

Olen äärimmäisen kiitollinen siitä, että tuosta pienestä epävarmasta tytöstä on kasvanut oikea kirjoittaja. Muista edelleen, miten paljon häpesin osallistua Hämeenlinnan pääkirjaston järjestämään Kirjoittajakouluun, vaikka rakastin kirjoittamista. Häpesin, koska ajattelin, etten kuitenkaan osaa.

Onneksi intohimo oli pelonsekaisia ajatuksia vahvempi. Ja onneksi osallistuin tuolle kurssille.

Työskentelin lähes kymmenen vuoden ajan digitoimiston sisällöntuottajana ja sisältöstrategina, minkä ohella kirjoitin sittemmin Suomen palkituimmaksi matkablogiksi kasvanutta Kaukokaipuuta. Kirjoitan samaa blogia edelleen, en niinkään sillä elääkseni vaan pikemminkin rakkaudesta lajiin. Blogi kuitenkin toimi referenssinäni, kun minut palkattiin vuonna 2010 helsinkiläisen digitoimiston Junior Copywriteriksi. Myöhemmin, ja edelleen nykyisin, Kaukokaipuu toimi referenssinäni luontomatkailusisällöissä, joita tänä päivänä kirjoitan erä- ja retkeilylehtiin, myös tarinoiksi kansien väliin.

Työt digitoimistossa jatkuivat, tittelit vaihtuivat. Palo kirjoittamista kohtaan kasvoi entisestään. Halusin yhdistää rakkaan retkeilyharrastukseni työnkuvaani, ja jättäydyin täysipäiväiseksi yrittäjäksi vuonna 2016.

Suomi 100 -juhlavuoden luontolähettilään pesti kirkasti minulle lopulta sen, mitä oikeasti halusin tehdä: edistää kotimaanmatkailua sanoin ja kuvin. Aiemmin reppureissaamiseen keskittynyt blogini alkoi hiljalleen muovautua kohti luontomatkailualan mediaa, jollaisena se tänä päivänä edustaa.

Vielä digitoimistossa työskennellessäni koulutin yritysten sisällöntuottajia niin luovan kuin hakukoneoptimoitujen sisältöjen kirjoittajiksi. Oli siis luontevaa jatkaa opettamista, joskin itsenäisenä yrittäjänä.

Kirjoittaminen.fi ei kuitenkaan syntynyt hetkessä, vaan hautui ajatuksena pitkään. Kuten moni muu, myös minäkin kärsin huijarisyndroomasta (osittain tunnen sitä edelleen). Kohtaamiset, kanssakäymiset ja teksteistäni saamani palaute kuitenkin rohkaisi minua toteuttamaan yhden elämäni suurimmista unelmista.

Ja se on tämä sivusto.

Kirjoittaminen.fi otti ensihenkäyksensä kuluvan vuoden toukokuussa. Sivuston tarkoitus on ennen kaikkea innostaa myös sinut kirjoittamaan ja sanoittamaan tunteitasi. Olen itse äärimmäisen innostunut tammikuussa 2022 alkavasta Vuodenkierto-luontokirjoituskurssista, jonka tarkoituksena on oivalluttaa sinut sille samalle neulasten peittämälle polulle, jota pitkin minäkin olen kulkenut ja kasvanut retkeilytoimittajaksi ja eräkirjailijaksi.

Meissä jokaisessa elää kirjoittaja. Meillä jokaisella on tarinoita kerrottavana. Toivon sydämestäni, että nämä luovan kirjoittamisen verkkokurssit ja verkon välityksellä toteutettavat kirjoittajatapaamisemme antavat sinulle inspiraatiota ja rohkeutta kasvaa kirjoittajana, sillä kirjoittaminen, jos mikä, antaa merkityksen olemassaololle.

Lämpimästi tervetuloa mukaan kursseillemme!

Pohjoisin terveisin,
Monni / Kirjoittaminen.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Vieritä ylös