Vuodenkierto

luontokirjoituskurssi

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi!

0
kuukautta
0 +
Kurssilaista
0 +
Harjoitusta
0
Luontosanastoa

Luontokirjoituskurssi

Haluaisitko kirjoittaa lukijat hurmaavia luontotarinoita?

Tarinoita, joissa lauseiden polut polveilevat pakkaspuuteria kimmeltävästä talvennavasta raikkaan aamukasteen tuoksuisiin kevätpäiviin, meripihkan kullankeltaisissa sävyissä hehkuvaan yöttömään yöhön ja hiilloksen oranssinpunaisena loimottavaan syksyn maaruskaan.

Kaipaatko apua luonnon kauniiseen tulkintaan silloinkin, kun maa on märkä ja musta ja imee itseensä kaiken valon?

Mitä hyvää edes voi sanoa kengät kastelevasta loskasta tai luonnon ja ihmismielen lakastamasta marraskuusta?

Tällä kirjoituskurssilla syvennät osaamistasi luonnon kuvailussa ja tunnerikkaiden tarinoiden kirjoittamisessa.

Samalla luot itsellesi rutiinin, jonka avulla kirjoittamisesta tulee mutkaton osa arkea – ikioma hetki, jota suorastaan odottaa ja jota ei halua sivuuttaa!

Luontosanastot

Pääset lataamaan Himarin laatimia ja hänen itsensä käyttämiä luontosanastoja, joita voit hyödyntää oman tekstin tukena ja taustamateriaalina.

“Olen kerännyt omaa laajaa sanastoa vuosien ajan. Sanat olen poiminut lukemistani eräkirjoista ja luontolehdistä sekä ikimuistoisia kohtaamisista ja vanhan kansan kuulopuheista.”

— Monni Himari

Kurssi-info

Voit osallistua kurssille koska tahansa ja vaikka kesken vuotta.

Tehtävien parissa saa viipyillä, sillä kiirettä ei ole. Kaikki Kirjoittaminen.fi-sivustolta ostamasi verkkokurssit ovat käytettävissä ilman aikarajaa. Kulje sanojen polulla omaan tahtiisi ja palaa suosikkitunneillesi aina, kun haluat. Voit aloittaa kurssin vuoden alusta tai minä kuukautena tahansa.

Kurssi toteutetaan etäverkkokurssina, ja tehtävät saa tehdä oman aikataulusi mukaisesti.

Osallistumispakkoa ei ole. Jos jokin tehtävistä jää välistä, se ei haittaa. Eri kuukausien tehtävät eivät ole suoraan sidoksissa toisiinsa eivätkä ne siten vaikuta kurssilla etenemiseen. Kaikki tehtävät löytyvät julkaisujärjestyksessä omilta sivuiltasi, kirjautumisen takaa.

Kurssilaisena pääset keskustelemaan ja vaihtamaan ajatuksia omalla yksityisellä kurssialustalla, joka on vain kurssilaisten käytössä. Käytössämme on myös yksityinen FB-ryhmä, jossa kurssilaiset pääsevät vaihtamaan ajatuksia. Lisäksi Monni jakaa ryhmässä lisävinkkejä kirjoittamisen tueksi sekä tietoa uusista luontoaiheisista kirjoituskilpailuista ja muista aiheeseen liittyvistä, kirjoittamistasi tukevista julkaisuista.

Verkkokurssin sisältö

Vuodenkierto on nimensä mukaisesti 12 kuukauden aikana toteutettava verkkokirjoituskurssi, jossa teemat, harjoitukset ja tehtävät vaihtelevat kuluvan kuukauden mukaan vuodenkiertoa seuraten.

Saat koko vuoden 75 eurolla, jolloin kuukausihinnaksi jää vain 6,25€.

Perehdytän sinut niin luontoa tunnelmoivan kuin tutkivan tekstin tuottamiseen sekä luontosanastojen ja faktojen hyödyntämiseen tekstisi tukena. Olen jättänyt runsaasti tilaa myös tunteillesi ja ajatuksillesi.

Erilaisia tehtäviä on noin 3–7 yhtä kuukautta kohti, tehtävien laajuus ja pituus vaihtelevat. Se, kuinka kauan haluat yhden tehtävän parissa viettää, riippuu sinusta itsestäsi. 

Ja kuka tietää, vaikka saisit aikaan lastukokoelman, jota voit tarjota kurssin päätteeksi kustantajalle tai artikkelisarjaksi erä/luontoaihaiselle lehdelle! Lisäksi sinulla on mahdollisuus päästä julkaisemaan Suomen luetuimpaan retkeilymediaan, Retkipaikkaan.

Kurssin webinaarit

Joppe Ranta: Pitkän linjan retkeilytoimittaja Joppe (Retkinikkari) on jo vuosien ajan kirjoittanut retkeily- ja matkailupainotteisiin aikakauslehtiin. Hän on myös toimittanut kirjan, joka kantaa nimeä Perinteisiä eräruokia. Joppe avaa sinulle toimituksellisen retkeilyartikkelin kirjoittamista sekä siihen tarvittavaa tausta- ja haastattelutyötä. Tästä webinaarista on hyötyä sinulle, joka haaveilet erälehtiin kirjoittamisesta!

Jonna Saari: Retkipaikan päätoimittaja Jonna kertoo sinulle toimitukselliset ja tarinalliset vinkit, mikäli haluaisit päästä kirjoittamaan Retkipaikkaan.

Monni Himari: Kysy kirjailijalta -webinaarissa pääset kuulemaan vastauksia ja vinkkejä kirjailijan ja retkeilytoimittajan työstä ja kirjoituspalkkioista sekä siitä, miten omia luontotarinoita voi tarjota julkaistavaksi.

Vuodenkierto ♥ Retkipaikka

Retkipaikka on Suomen suosituin outdoor- ja luontomatkailumedia, jossa seikkaillaan niin Suomen kuin Pohjoismaiden maisemissa. 

Vuodenkierto-kurssilaisena sinulla on mahdollisuus päästä julkaisemaan luontotarinoitasi Retkipaikkaan eli tietenkin aloittamaan urasi julkaisevana luontokirjoittajana.

Myös minun neulaspolkuni alkoi Retkipaikasta.

Joten, mikäli olet haaveillut kirjoittavasti mutta ennen kaikkea julkaisevasi luonto- ja retkitarinoitasi myös muiden luettavaksi, tämä on tilaisuutesi!

Kouluttajasi

Monni Himari

Retkeilytoimittaja, luontokuvaaja ja eräkirjailija Monni Himari tunnetaan kauniista ja runollisesta ilmaisustaan sekä taidostaan kirjoittaa herkällä mutta luonnonsuojelun puolesta kantaaottavalla tavalla, joka saa lukijat ihastumaan tekstiin.

Kuten Lapin Kansan kirja-arvostelussa (12/21) todettiin: “Tuulinen, suojaton, kylmä ja kaukainen mökki keskellä karua saarta osoittautuu turvapaikaksi, jonka jokaiseen vetoisaan nurkkaan Himari sanoittaa omalla ainutlaatuisella kielellään lämmön.”

Himarin esikoisteos Erältä, eräistä julkaistiin keväällä 2020 (Havulaavu Kustannus). Hänen toisinkoisensa on suolantuoksuinen romaani Vaella, kalasta, rakasta – omaa polkua etsimässä, joka vie lukijat Pohjois-Norjan vuonomaisemiin ja elämää muuttavien tuulten keskelle (SKS Kirjat).

Tule mukaan!

Liity luontokirjoittajiin ja lähde rohkeasti sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti kirjoittajan unelmiasi.

Scroll to Top