Tietoa meistä

Tietoa meistä

#kirjoittaminenfi

Missio

Kirjoittaminen.fi on perustettu rakkaudesta kirjoittamiseen toukokuussa 2021.

Sivusto on tarkoitettu jokaisen kirjoittamista harrastavan tai kadonnutta kirjoittamisintoaan etsivän inspiroivaksi oppimisympäristöksi.

Missiomme on innostaa kurssilaiset lauseiden poluille, jotka polveilevat luovan kirjoittamisen kautta markkinoinnin tekstien ja hakukoneystävällisten sisältöjen tuottamiseen. Voit tutustua kurssivalikoimaan täällä.

Kurssittajina toimivat alansa ammattilaiset, joilla on vuosien kokemus opettamastaan aiheesta. Pääset tutustumaan sinua kouluttavaan ohjaajaan kunkin kurssin info-sivulla.

Tutustu arvoihimme, ja halutessasi hae stipendiä nuorelle kirjoittajalle.

Monni Himari

CEO/Founder, kirjailija ja kouluttaja

Pohjois-Norjan Finnmarkissa asuva ja pohjoista omavaraisuutta harjoittava Monni on retkeilytoimittaja, kirjailija ja sisältöstrategi. Hän on tunnettu Lappi-aiheisista kirjoituksistaan sekä tummista ja tunnelmallisista luontokuvistaan. Sittemmin Helsingin ja Italian Faenzan kautta Lakselviin päätynyt Monni on opettanut luovaa kirjoittamista ja kouluttanut sisällöntuottajista SEO-osaajia vuodesta 2014, minkä lisäksi hän kirjoittaa Suomen palkituinta ja luetuinta matkablogia, Kaukokaipuuta.

Monni on pieniin yksityiskohtiin suurta huomiota kiinnittävä luonnonsuojelija, joka hahmottaa ympäröivää maailmaa sanojen ja kuvien kautta. Väkevä ja tunnelmallinen kuvailu on hänen erityisosaamistaan. Inspiraationsa Monni ammentaa arktisesta luonnosta ja vuodenkierron vaihtelusta.

Monni on Lapin Kirjallisuusseuran jäsen sekä toiminut nuorten kirjoittajien ja kuvaajien mentorina muun muassa Luonnonsuojeluliiton Tankki-hankkeessa, KuusamoSummitissa ja Luonto-Liitolla.

Marissa Savolainen

Co-founder, äidinkielen opettaja ja kirjoittamisen ohjaaja

Marissa äidinkielen opettaja, kirjoittamisen ohjaaja ja kirjoittaja. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri (Jyväskylän yliopisto 2012), pääaineena kirjallisuus.

Esittelyteksti tulossa pian.

Noora Siljander

Sanataiteilija sosiaali- ja terveysalalta

Noora on joitakin titteleitä ja ammattinimikkeitä kuten mielenterveyshoitaja tai tuleva sosionomi. Niiden kautta asioiden tarkastelu jää Nooran mielestä kuitenkin typistetyksi ja joskus määrittääkin liikaa ennalta palasien asettautumista ja keskustelujen suuntaa.

Kohtaamistyön lisäksi Noora rakastaa sanoilla leikkimistä, sanoittamista ja tunnetyöskentelyä sanataiteen turvin. Nooran mielestä sanoilla on valtava merkitys oman ja yhtälailla yhteisen todellisuuden rakentumisessa. Sanoilla voi tarjota syvää lohtua ja valitettavasti yhtä helposti ajoittain myös toiseuttaa. Nooran olemassa olemisen tapa on syväluotaava ja reflektiivinen. Hän viihtyy niissä paikoissa, missä kasvu haastaa epämukaviakin tunteita kohti ja rymistelee yleensä elämässä uteliaana päin tutkimattomimpia pöpelikköjä. Kliinisyys ja valmius eivät ole Nooran mielestä osa inhimillistä ihmisenä olemista.

Kysymykset ovat Noorasta usein vastauksia kiinnostavampia. Noora on sukupuoleltaan ja seksuaalisuudeltaan moninainen ja uskoo, että se on ominaisempaa kuin mitä kollektiivisesti vielä tunnustetaan. Hän on halukas omalta osaltaan tarjoamaan yhteisiä fasiliteetteja yhdenvertaisemman elinympäristön ja kielen puolesta.

Hannaleena Väisänen

Luontokuvaaja

Hannaleena toimii toisena ohjaajana Pohjois-Norjaan sijoittuvilla kirjoitus- ja luontokuvauskursseilla.

Esittelyteksti tulossa pian.

Sinä?

Etsimme tiimiimme tekijöitä

Kirjoittaminen.fi-sivusto on perustettu toukokuussa 2021. Etsimme nyt tiimiimme muutamia kouluttajia, jotka ovat ennen kaikkea moninaisuuden huomioivia avoimia ja luovia persoonia.

Mikäli koet, että voisit olla sopiva kouluttaja esimerkiksi runouden tai dekkari-kirjoittamisen saralla, tai jonkin muun kirjoittamisen aiheen tiimoilta, ota meihin yhteyttä! Lähetä ideasi ja ehdotuksesi osoitteeseen info@kirjoittaminen.fi, kerro itsestäsi ja osaamisestasi sekä aiemmasta kurssittajan taustasi.