Taivaan merkit -sanasto

Jos olet uusi asiakas, kirjoita Käyttäjätunnus*-kohtaan se tunnus, jota haluat käyttää tällä sivustolla.

Maksutiedot

Tilauksesi

Tuote Välisumma
Taivaan merkit -sanasto
  × 1
6,90
Välisumma 6,90
Yhteensä 6,90
 • Pankkimaksutavat
  Nordea, S-Pankki, Aktia, POP Pankki, Säästöpankki, Oma Säästöpankki, Ålandsbanken, OP, Danske Bank, Handelsbanken
  Mobiilimaksutavat
  Siirto, MobilePay, Pivo
  Korttimaksutavat
  Visa, Mastercard

Taivaan merkit -sanasto luovien tekstien tueksi

Sanaston idea (9 sivua) on tarjota kiinnostavia ja tekstiä rikastuttavia termejä, synonyymejä ja verbejä, joita voidaan hyödyntää niin luovan kirjoittamisen tukena kuin etenkin luontoaiheisten tarinoiden yhteydessä.

Käymme aluksi läpi lyhyesti ja tiivistetysti sen, miten taivaankappaleiden nimet tulee kirjoittaa eri asiayhteyksissä mainittuina (s. 3).

Taivaan haloilmiöistä (s. 4–5) on nimetty ne, jotka voidaan nähdä Suomessa. Haloilmiöt ovat taivaankannella, Auringon tai Kuun ympärillä nähtäviä erikoisia valoilmiöitä, osa värikkäitä ja osa kuulaan valkeita.

Ilmiöiden jälkeen käymme läpi niitä termejä ja nimiä, jotka sopivat etenkin luovan kirjoittamisen yhteyteen (s. 5–9). Luontotarinoissa on äärimmäisen tärkeä pystyä kuvaamaan maisema, niin että lukija pystyy näkemään lukemansa.

Lopuksi (s. 10) saat vielä listan tehokkaista verbeistä, joilla taiot tekstiin aivan omanlaistaan tähtipölyä ja lukijan mukaansa tempaavaa tunnelmaa.

Monni Himari
Taivaan merkit on kahdeksan sivun pituinen ladattava pdf-opas luovan kirjoittamisen ja luontotarinoiden tueksi. Sanaston on laatinut eräkirjailija ja retkeilytoimittaja Monni Himari.
Scroll to Top