Romaanin kirjoittamisen verkkokurssi

Juuri sinä voit kirjoittaa lukijoiden rakastaman romaanin. Kaikki, mitä tarvitset, on halu kirjoittaa, aikaa ja tieto siitä, mikä tekee romaanista menestyvän – ja sen opit tällä kurssilla.

Kurssi opastaa sinut alusta loppuun: luot romaanille maailman, juonen, draaman kaaren ja henkilöhahmot

Tervetuloa yhteisöömme! Jos olet ensikertalainen, anna itsellesi uniikki nimimerkki kohdassa "Käyttäjätunnus".

Maksutiedot

Tilauksesi

Tuote Välisumma
Romaanin kirjoittamisen verkkokurssi
  × 1
99,00
Välisumma 99,00
Toimitus
Yhteensä 99,00
 • Pankkimaksutavat
  Nordea, S-Pankki, Aktia, POP Pankki, Säästöpankki, Oma Säästöpankki, Ålandsbanken, OP, Danske Bank, Handelsbanken
  Mobiilimaksutavat
  Siirto, MobilePay, Pivo
  Korttimaksutavat
  Visa, Mastercard

Romaanin juonta ja rakennetta käsittelevällä kurssilla rakennat käsikirjoituksesi askel askeleelta

Verkkokurssilla pääset aloittamaan tai jatkamaan puolivalmiin tekstisi työstämistä. Käsikirjoituksesi rakentuu jakso jaksolta, kunnes käsissäsi on mahdollisimman valmis kirja julkaisua varten.

Romaaneja lukiessasi olet saattanut huomata monien kirjojen noudattavan samaa kaavaa; tarinan alku imaisee mukaansa, pian juoni lähteekin yhtäkkiä toiseen suuntaan ja uusi henkilöhahmo astuu kuvioihin – hahmolla voi olla myös jokin ongelma, jonka hän pyrkii ratkaisemaan.

Jokainen menestysromaani (myös elokuvat, novellit, näytelmät ja muistelmat) noudattaa “salaista tarinankerrontakoodia”.

Salainen se varmasti on joskus ollutkin, mutta ei enää.

Purkamalla kyseisen metodin osiin ja ymmärtämällä osien tarkoituksen ja tärkeyden suhteessa juoneen voit kirjoittaa menestyksekkään romaanin.

Tarinan, joka jää elämään ihmisten mielissä.

Romaanin kirjoittamisen kurssi on auttanut satoja kirjoittajia matkalla kohti unelmaa omasta kirjasta. Olisiko nyt sinun hetkesi?

Kurssi soveltuu:

 • Kirjoittajille, jotka haluavat oppia lisää juonen ja tarinan rakenteesta.
 • Kirjailijoille, jotka etsivät inspiraatiota romaaneihinsa.
 • Kirjoittajille, joilla ei ole vielä minkäänlaista ajatusta romaanin käsikirjoituksesta, juonesta tai ideasta.
 • Kirjoittajille, jotka tarvitsevat apua romaaninsa tarkistamisessa.
 • Kirjoittajille, jotka tarvitsevat apua romaanin idean ja/tai rakenteen hahmottamisessa.
 • Kirjoittajille, jotka ovat jumissa jossain tietyssä osaa romaaniaan.

Moduulit

Kurssin aiheet

Kurssin moduulit avattuna aihetasolla. Kurssi sisältää tietoa, teoriaa, vinkkejä ja ladattavia työtiedostoja.

Romaanin juonta ja rakennetta käsittelevällä 22-osaisella verkkokurssilla rakennat käsikirjoituksesi askel askeleelta.

Moduuli 1

Prologi

Moduuli 2

Artikkelit

Moduuli 3

Materiaalit

Osa 4

Romaanin lähtötilanne

Moduuli 5

Romaanin 1. osa

Moduuli 6

Romaanin 2. osa

Moduuli 7

Romaanin 3. osa

Moduuli 8

Epilogi

Mitä muut osallistujat sanoivat? Kurssipalautetta

“Kurssi on todella laaja. Jos ajattelin, että kirjan kirjoittaa hetkessä, käännän nöyrästi takkini. Kiitos hyvästä dokumentaatiosta, suosittelen kurssia kaikille, jotka haluavat saada oman tarinansa valmiiksi.”

“Olipa matka! Inspiroiva ja viehättävä.”

“Olen käynyt vuosien aikana muutaman käsikirjoittamiseen liittyvän kurssin, ja tämä kurssi on niistä laajin ja selkein. Lämmin kiitos ja suositus kurssista.”

“Aivan ihana kurssi, jonka avulla pystyn etenemään oman kirjani juonen kanssa. Materiaaleissa on paljon asiaa, joten etenen rauhassa oman aikataulun mukaan. Vielä minä julkaisenkin!”

“Kattava kurssi, joka oli hintansa arvoinen. Suosittelen lämpimästi kaikille, jotka ovat aikeissa julkaista oman romaanin.”

Keräämme palautteen kurssin päätteeksi. Vaikka palautteen jättäminen on aina vapaaehtoista, toivomme sitä, jotta voimme kehittää kurssejamme ja kurssitarjontaamme.

Kurssin aiheista

#1 Prologi

Alkusanat ja katsaus kurssimateriaaleihin. Käsikirjoituksesi rakentuu jakso jaksolta, kunnes käsissäsi on mahdollisimman valmis kirja julkaisua varten. Kurssi koostuu 15 eri osasta, jonka jokainen vaihe sisältää useamman tehtävän.

#2 Romaanin käsikirjoitus alusta loppuun

Käymme läpi, miten romaanin käsikirjoitus syntyy sekä miten luot henkilöhahmot ja maailman, jossa hahmosi elävät. Lisäksi opit metodin, jonka avulla kirjoitat koukuttavan, otteessaan kirjan viimeiselle sivulle asti pitävän juonen.

#3 Metodi, jolla menestykselliset romaanit kirjoitetaan

Opit “salaisen” tarinankerrontatavan, jota on käytetty kaikissa menestyneissä romaaneissa, elokuvissa, näytelmissä ja novelleissa.

#4 Tehokas tarkistussuunnitelma olemassa olevan romaanin alulle

Onko sinulla käsikirjoituksen alku tai alustava idea, jota haluat testata? Tällä metodilla tarkistat, miten ideasi toimii valmiina tarinana.

#5 Jumissa olevan käsikirjoituksen korjaaminen

Olet saattanut työstää käsikirjoitustasi jo melko pitkälle, mutta jokin mättää. Oppimallasi metodilla opit huomaamaan, mikä kohta käsikirjoituksessa kaipaa korjaamista.

#6 Romaanin raamit ja tehokas kirjoitussuunnitelma

Tiedät, mistä kirjoitat ja mistä et kirjoita. Tiedät myös, kuinka pitkiä kirjan osioiden tulee olla, jotta et sorru jaaritteluun. Tässä tukenasi toimii romaanin pituuden laskuri, jonka saat käyttöösi.

#7 Epilogi

Jälkisanat ja vinkit romaanin julkaisemiseen.

Lisätiedot

Ehdottomasti!

Ei ole väliä, oletko kirjoittajana “plotter” tai “pantser”.

Plotteriksi kutsutaan henkilöä, joka haluaa kirjoittaa juonen valmiiksi ennen itse kirjoitustyöhön ryhtymistä.

Pantser taas on kirjoittaja, joka mieluiten aloittaa romaanin kirjoittamisen vailla sen kummempia suunnitelmia juonesta. Hän myös luottaa siihen, että tarina syntyy kirjoittamisen aikana.

Usko itseesi. Moni romaanin kirjoittamisesta haaveileva ajattelee, että uskottavaksi kirjailijaksi tullaan tietyillä meriiteillä. Väärin. Sinun ei tarvitse olla minkään alan tohtori tai edes opiskellut kirjallisuutta.

Sinulla ei tarvitse olla nimeä tai tunnettuutta.

Miksi?

Koska sinulta löytyy jo se kaikista tärkein työkalu: meistä jokaisella, myös sinulla, on tarinoita kerrottavana.

Älä tee kirjoittamisesta vaikeaa.

Vaikka osa käyttää romaanin kirjoittamiseen maksullisia työkaluja (kuten Scrivener ja Plotter), selviät hienosti ilmaisella Google Docsilla, jonka kanssa sinun ei myöskään tarvitse huolehtia varmuuskopioista. Kaiken lisäksi voit tehdä dokumenttiin muistiinpanoja suoraa omalta puhelimeltasi.

Kurssimateriaalien parissa saa viipyillä, sillä kiirettä ei ole. Kaikki Kirjoittaminen.fi-sivustolta ostamasi verkkokurssit ovat käytettävissä ilman aikarajaa. Kulje sanojen polulla omaan tahtiisi ja palaa suosikkitunneillesi aina, kun haluat.

Voit suorittaa kurssin ja edetä jaksoissa täysin oman aikataulusi mukaan.

Saat materiaalit heti käyttöösi. Voit edetä kurssilla omaan tahtiisi, oman aikataulusi mukaisesti.

Kurssimateriaali on saatavilla alustallamme, eli sinun ei tarvitse ostaa esimerkiksi oppikirjoja tai aineistoja kurssin käydäksesi.

Ainoana poikkeuksena ovat erilliset lisensoitavat kirjoitusohjelmat (esim. Scrivener), jos haluat käyttää sellaista. Tämä on kuitenkin täysin vapaaehtoista. Kirjan kirjoittaminen onnistuu myös maksuttomalla Google Docs -palvelulla sekä Wordillä, mikäli koneeltasi löytyy ko. ohjelma.

Monet miettivät, kauanko romaanin kirjoittamiseen kuluu aikaa. Valmis tuotos voi olla käsissäsi jo puolessa vuodessa, sinusta itsestäsi riippuen jopa lyhyemmässäkin ajassa. Romaanin kirjoittaminen on kuitenkin aina aikaa ja ajatusta vievä prosessi, joka ei yleensä valmistu käden käänteessä. Hyvä käsikirjoitus vaatii paneutumista, sen kanssa ei kannata turhaan tai väkisin kiirehtiä.

Kirjan kirjoittamisella voi myös uuvuttaa itsensä. Kun annat itsellesi aikaa ja asetat itsellesi helposti saavutettavia tavoitteita, kuten tällä kurssilla teemme, kirja syntyy – jos niin voi sanoa – kuin itsestään.

Tällä kurssilla luot selkeillä välietapeilla varustetun road mapin, joka ohjaa sinua koko kirjoitusprosessin ajan matkalla kohti maalia – omaa romaaniasi.

Outline eli hahmotelma ja sitä yksityiskohtaisempi tiivistelmä eli synopsis ovat sinulle ehkä jo tuttuja termejä. Ja jos eivät ole, opit ne nyt.

Monet kustantajat pyytävät vähintään synopsista niiltä kirjoittajilta, jotka haluavat tarjota ideaansa julkaistavaksi.

Sekä outline että synopsis vaativat aikaa ja huolellista suunnittelua. Tämän verkkokurssin oppien avulla pystytkin tekemään molemmat.

Tehtävien tarkoituksena on, että sinulla on kurssin lopuksi valmis idea ja selvät raamit, joiden avulla kirjoittaminen sujuu mutkattomasti. Ja mikäli teet tehtäviä niin, että kirjoitat koko ajan, verkkokurssin lopputuloksena voi olla myös valmis kirja.

Emme siis vain kerro sinulle ylätason vinkkejä vaan pääset edistämään romaaniasi kohti painovalmista teosta.

Oletko valmis aloittamaan käsikirjoituksen rakentamisen tai jatkamaan keskeneräistä tekstiäsi?

Toteuta unelmasi.

Tällä metodilla ovat muutkin onnistuneet.

Tämä kurssi ei sisällä palautetta. Voit kuitenkin hyödyntää palautepalveluamme, kuten moni kurssilainen on tehnyt.

Scroll to Top