Kirjoituskurssit » Kirjailijan apuraha

mestarikurssi

Apurahanhakijan mestarikurssi

Apurahahaku käy kiivaimmillaan – mestarikurssilla hiot itsestäsi parhaan mahdollisen hakijan

Mestarikurssi kouluttaa sinusta apurahatietäjän

Mestarikurssi johdattaa sinut läpi apurahahakemuksen prosessin: tunnistat realiteetit, orientoidut, teet perusteellisen taustatyön, kirjoitat parhaan mahdollisen tiivistelmän ja hakemuksen ja lähetät ne vakuuttuneena omista taidoistasi.

Tämä kurssi kouluttaa sinusta apurahatietäjän.

Opit kirjoittamaan uskottavan apurahahakemuksen, koska tiedät, mitä valitsijat eivät halua lukea – ja mikä on apurahan saamiselle kriittisintä.

Uusilla taidoillasi maksimoit mahdollisuutesi saada avustuksen kirjaunelmasi toteuttamiseen.

Vinkit syksyn apurahahauista

Apuraha on väylä luoda, työskennellä täysipäiväisenä kirjailijana, syventyä sydämesi projektiin ja kokea todellinen kirjailijan vapaus.

Kenties haet jotain näistä?

Alfred Kordelinin säätiö myöntää kirjailijan apurahoja kaunokirjallisuuteen ja kaunokirjallisuuden suomentaminen. Apurahajakson kesto on pääsääntöisesti 12 tai 6 kuukautta. Hakuaika: 1.–15.8.2023

Kansan Sivistysrahasto jakoi vuonna 2023 apurahoja romaanien ja tietokirjojen kirjoittamiseen. Hakuaika: vuosittain 1.-31.8.

Suomen Kulttuurirahastolta voi hakea liikkuvuusapurahoja residenssityöskentelyyn, festivaaliosallistumisiin, näyttelyprojekteihin ja kansainvälisiin yhteishankkeisiin liittyviin matkoihin. Hakuaika: 10.8.–30.8.2024 klo 16

Espoon kaupungin taideapuraha on tarkoitettu espoolaisille ammattitaiteilijoille taiteenalasta riippumatta. Apurahaa voi hakea lyhytaikaiseen, 1–3 kuukauden, taiteelliseen työskentelyyn. Hakuaika: 5.2.2024 klo 8.00 – 2.9.2024 klo 15.45

Koneen Säätiö jakaa apurahoja tieteeseen, taiteeseen sekä tiedettä ja taidetta yhdistäviin hankkeisiin. Säätiö tukee ammatillista taiteellista työskentelyä kaikilla taiteenaloilla.
Hakuaika: vuosittain 1.–15.9.

Kirjailijaliiton jakama Kopioston tekijänoikeuskorvauksista rahoitettava työskentelyapuraha
Kirjalliseen työskentelyyn Kirjailijaliiton jäsenille sekä muille kaunokirjallisuuden ammattilaisille. Haku päättyy lokakuun loppuun.

Eeva-Liisa Mannerin työskentelyapuraha on tarkoitettu kirjalliseen työskentelyyn alle 40-vuotiaille runoilijoille, jotka ovat Kirjailijaliiton jäseniä tai muita jo julkaisseita runouden ammattilaisia. Haku päättyy lokakuun loppuun.

Kirjallisuuden edistämiskeskus KIDE myöntää vuosittain kohdeapurahoja kaunokirjailijoiden työvälineisiin ja kaunokirjallisen työn edellyttämiin matkoihin. Apurahojen hakuaika on vuosittain maaliskuussa ja lokakuussa.

Otavan Kirjasäätiön henkilökohtaisia työskentelyapurahoja voivat hakea kirjailijat, tietokirjailijat, lasten- ja nuortenkirjailijat, sarjakuvantekijät, suomentajat, kääntäjät, kuvittajat, graafikot ja oppimateriaalien tekijät. Säätiö myöntää myös avustuksia yhteisöille ja järjestöille kirjallisuutta, lukutaitoa ja lukemista edistäviin ja kirja-alan uudistumista tukeviin hankkeisiin.
Hakuaika: 1.–31.10.2024.

Suomen Kulttuurirahaston keskusrahasto myöntää erilaisia apurahoja, joista kirjailijoille tietokirjojen, tieteen ja taiteen yleistajuistamiseen. Hakuaika: 10.10.–31.10.2024 klo 16 asti.

Suomen Säveltäjäin Sibelius-rahasto jakaa Pegasos-apurahoja suomalaisen lyriikan ja librettojen kirjoittamiseen ja säveltämiseen. Myös runoilijat ja libretistit voivat hakea avustusta kirjoitustyöhön silloin, kun teksti tehdään osaksi sävelteosta. Hakuaika: 1.–31.10.2024

Taiken kohdeapurahat on tarkoitettu ammattitaiteilijoille ja heidän muodostamilleen työryhmille. Apuraha on tarkoitettu taiteenaloilla toteutettaviin yksittäisiin projekteihin. Apurahan voi saada muun muassa materiaalikustannuksiin, tuotantokustannuksiin, työskentelyyn projektissa ja matkakuluihin. Hakuaika: 1.11.–28.11.2024.

Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö tukee Pohjois- ja Etelä-Karjalan sekä luovutetun Karjalan historian, kulttuurin ja perinteen tutkimusta sekä toiminta-alueensa muuta kulttuuritoimintaa. Hakuaika: 1.11. – 30.11.2024.

Luonnonsuojelusäätiö jakaa apurahoja luonnon- ja ympäristönsuojelua edistävään tutkimukseen, koulutukseen, taiteeseen, kirjallisuuteen ja käytännön suojelutyöhön, esim. kirjallinen työ kuten lastenkirjat, tietokirjat ja luontokirjat. Hakuaika: 1.12.2023–31.1.2024

Koneen säätiö: Metsän puolella etsii monitieteisiä ja -alaisia hankkeita, jotka lisäävät ymmärrystä metsien monista merkityksistä sekä tuovat uusia ääniä ja lähestymiskulmia metsäkeskusteluun. Hankkeiden toivotaan sisältävän monitieteistä tutkimusta, taidetta, journalismia ja aktivismia erilaisissa yhdistelmissä tai syventyvän yhteen tieteen- tai taiteenalaan.

Kurssin rakenne

Johdanto

Tervetulosanat

Moduuli 1: Perustietoa apurahoista

Mitä apurahat ovat? Kenelle on tarkoitettu, ja mitä apuraha todella tarkoittaa?

Moduuli 2: Tietoa säätiöistä ja hakemisesta

Saat perustiedot apurahoista ja säätiöiden toiminnasta. Opit navigoimaan apurahaviidakossa.

Moduuli 3: Hakuprosessin aluksi

Tiedät, kuinka hakijan vuosi etenee. Hahmottelet oman tilanteesi ja pohdit suhdettasi rahoitukseen.

Moduuli 4: Hakulomake

Opit tekemään itsestäsi parhaan mahdollisen hakijan. Tunnet hakemuksesi arvioijan sekä muut hakijat. Tiedät, mitä säätiö haluaa kuulla ja mitä ei.

Moduuli 5: Brändää itsesi ja kirjasi

Näin kirjoitat uskottavan apurahahakemuksen.

Moduuli 6: Työsuunnitelma ja työsuunnitelman tiivistelmä

Kirkastat kirjaideasi rahoituskelpoiseksi. Hiot tiivistelmän, tutkimussuunnitelman ja hakulomakkeen tekstit oikeanlaiseksi.

Moduuli 7: Tulokset

Apurahahaun ensimmäinen puolisko on hakeminen. Toinen puolisko on tulosten saaminen. Mitä salaisuuksia niihin liittyy?

Prologi

Loppusanat

Laura tuntee apurahahaut kuin omat taskunsa: hänellä on pitkä kokemus apurahojen hakemisesta ja niiden saamisesta. Tiedeviestintää ja brändäystä tutkinut kouluttajasi opettaa, miten hiot itsestäsi parhaan mahdollisen hakijan.

Ilmoittaudu apurahanhakijan mestarikurssille

Saat tunnukset heti käyttöösi.
Tarjous on voimassa 31.8.2024 asti.

Tervetuloa yhteisöömme! Jos olet ensikertalainen, anna itsellesi uniikki nimimerkki kohdassa "Käyttäjätunnus".

Maksutiedot

Tilauksesi

Tuote Välisumma
Mestarikurssi
  × 1
299,00
Välisumma 299,00
Toimitus
Yhteensä 299,00 (sisältää 60,75 ALV 25,5)
  • Pankkimaksutavat
    Nordea, S-Pankki, Aktia, POP Pankki, Säästöpankki, Oma Säästöpankki, Ålandsbanken, OP, Danske Bank, Handelsbanken
    Mobiilimaksutavat
    Siirto, MobilePay
    Korttimaksutavat
    Visa, Mastercard

Scroll to Top