Vuodenkierto luontokirjoituskurssi

Luonto on mukana lähes jokaisessa tarinassa ja teoksessa. Tällä verkkokirjekurssilla opit tulkitsemaan luontoa väkevällä, vahvalla ja kauniilla tavalla.

Tammikuussa alkava kirjekurssi on myynnissä vain joulukuussa 2023.

Countdown Expired!
4.8
4.8/5
Nautin ihan tosi paljon Vuodenkierto-luontokirjoituskurssista! Tehtävät ovat ihania ja sellaisia, että vaikka kurssin teema on luonto, niin selkeesti huomaan niiden kautta kirjoittavani sellaista omaa henkistä polkua pitkin.
vihreakuna

Kurssilainen

Vuodenkierto

Tätä Monni Himarin luontokurssia käydessä tuntuu, että oon löytänyt kirjoittamisen sielunsiskon. 😭😭 Sanomattakin selvää että suosittelen tätä Vuodenkierto-kurssia kaikille, kirjoititte tai ette – tää on niin opettavaista!
oranssikyna

Kirjailija Petra Rautiainen

Vuodenkierto

Kirjoita lukijat hurmaavia luontotarinoita

Tarinoita, joissa lauseiden polut polveilevat pakkaspuuteria kimmeltävästä talvennavasta raikkaan aamukasteen tuoksuisiin kevätpäiviin, meripihkan kullankeltaisissa sävyissä hehkuvaan yöttömään yöhön ja hiilloksen oranssinpunaisena loimottavaan syksyn maaruskaan.

Tällä kirjoituskurssilla syvennät osaamistasi luonnon kuvailussa ja tunnerikkaiden tarinoiden kirjoittamisessa.

Kurssin tiedot

Panosta luovuuteesi. Kirjoita koko vuosi, joka kuukausi yhden kahvikupposen hinnalla.

Tammikuussa alkava kirjekurssi on myynnissä vain joulukuussa 2023.

Jos olet uusi asiakas, kirjoita Käyttäjätunnus*-kohtaan se tunnus, jota haluat käyttää tällä sivustolla.

Vangitse lukija fantasian, fiktion, non-fiktion ja dekkarisarjan luonnonmaisemaan

Luonnon kuvaaminen on tärkeä osa lähes jokaista kirjallisuuden genreä. Luonnon avulla luot asetelman ja säätelet tunnelmaa, tarjoat yksityiskohtia tarinan maailman visualisoimiseen.

Opit johdattamaan lukijan juuri siihen maisemaan, maahan ja maailmanaikaan, missä tarinasi tapahtuu. Tämän vuoksi aihe on tärkeä myös kulttuuristen ja historiallisten tapahtumien ilmaisemiseen.

Luonto voi heijastella hahmojen henkilökohtaiseen kehitykseen ja sisäiseen muutokseen, elämänvaiheiden ja tunteiden vaihteluihin.

Yhtä kaikki luonto on yleismaailmallinen kokemus. Luonnonilmiöt, kuten sade tai auringonlasku, ovat kokemuksia, joihin useimmat ihmiset voivat samaistua, mutta jotka pitää osata kuvata mieleenpainuvalla tavalla; ulkona ei vain sada, vaan vesi syöksyy taivaalta, imettää luontoa ja herättää sen henkiin, puhdistaa katupölyjen pettymykset.

Myrskysi, tuiskusi, paistoi tai porotti – nauti kirjoittamisesta vuoden ympäri, säällä kuin säällä.

Vuodenkierto on nimensä mukaisesti 12 kuukautta kestävä luontokirjoituskurssi, jossa teemat, harjoitukset ja tehtävät vaihtelevat kuluvan kuukauden mukaan vuodenkiertoa seuraten.

Kurssi eroaa laajemmasta Vuodenkierto-kurssista materiaaleiltaan; laajempi kurssi sisältää webinaareja sekä mahdollisuuden päästä kirjoittamaan Suomen luetuimpaan luontomediaan, Retkipaikkaan.

Perehdyt niin luontoa tunnelmoivan kuin tutkivan tekstin tuottamiseen sekä luontosanastojen ja faktojen hyödyntämiseen tekstisi tukena. Tilaa on jätetty myös tunteillesi ja ajatuksillesi.

Erilaisia tehtäviä on 4–7 kuukautta kohti, tehtävien laajuus ja pituus vaihtelevat. Se, kuinka kauan haluat yhden tehtävän parissa viettää, riippuu sinusta itsestäsi.

Kurssi toteutetaan verkkokirjekurssina. Saat vuoden 2024 ajan joka maanantai sähköpostiisi uuden tehtävän. Halutessasi voit myös jakaa tekstinäytteitäsi kurssialustalla sekä vaihtaa ajatuksia muiden kurssilaisten kanssa.

Kurssilaisena pääset latamaan käyttöösi nämä luontosanastot.

Talvisia sanoja
Kevään sanasto
eläinten lempinimet
marja

Kouluttajasi

Eräkirjailija Monni Himari

“Tuulinen, suojaton, kylmä ja kaukainen mökki keskellä karua saarta osoittautuu turvapaikaksi, jonka jokaiseen vetoisaan nurkkaan Himari sanoittaa omalla ainutlaatuisella kielellään lämmön.”

monnih

Kouluttajasi

Retkeilytoimittaja, luontokuvaaja ja eräkirjailija Monni Himari tunnetaan kauniista ja runollisesta ilmaisustaan sekä taidostaan kirjoittaa väkevin sanakääntein luonnonsuojelun puolesta.

Kuten Lapin Kansan kirja-arvostelussa (12/21) todettiin: “Tuulinen, suojaton, kylmä ja kaukainen mökki keskellä karua saarta osoittautuu turvapaikaksi, jonka jokaiseen vetoisaan nurkkaan Himari sanoittaa omalla ainutlaatuisella kielellään lämmön.”

Himarin esikoisteos Erältä, eräistä julkaistiin keväällä 2020 (Havulaavu Kustannus). Hänen toisinkoisensa on suolantuoksuinen romaani Vaella, kalasta, rakasta – omaa polkua etsimässä, joka vie lukijat Pohjois-Norjan vuonomaisemiin ja elämää muuttavien tuulten keskelle (2021, SKS Kirjat). Himarin kolmas kirja, RAUTUAIKA – pohjoisen pioneerikalan kertomaton tarina, julkaistaan syksyllä 2024.

Vuoden yksi parhaimmista päätöksistä oli laittaa nimi listalle Monni Himarin Vuodenkierto-kurssille. Olkoon tämä lahja luovuudelleni ja pyllylleni istahtaa useammin kirjoittamaan ajatukseni, havaintoni ja oppimani ylös.
Kirjoitusvinkit runoille.

Kurssilainen

Vuodenkierto

Scroll to Top