Joulukalenteri: 15. luukku – keksi korvaava nimi Petteri Punakuonolle

Luovan kirjoittamisen joulukalenteri: 15. luukku – Petteriina Punakuono

Keksi korvaava nimi Petteri Punakuonolle, sillä kaikki joulupukin porot ovat naaraita.

Ketkä vetävät rekeä? Tytöt!

Tiesitkö, että joulupukin porot ovat naaraita. Joten sori, Petteri, kyse on sarvistasi.

Ailu, Suivakka, Mutsikki, Valkko, Tilkku, Sipsu, Täpy, Turpo, Pyry, Kipinä, Maskotti, Saukki ja Poku (englanniksi Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner ja Blitzen) ovat kaikki tyttöjä.

Tämä kahdeksikko — joka mainittiin ensimmäisen kerran vuoden 1823 runossa A Visit from St. Nicholas (The Night Before Christmas) — sekä maailmankuulu punakuono, Petteri (Rudolph), kirjoitetaan aina koiraiksi. Näin ei kuitenkaan pitäisi tehdä.

Edinburghin yliopiston professorit Gerald Lincoln ja David Baird totesivat yhteistuumin Telegraphille, etteivät joulupukin porot voi olla koiraita siitä yksinkertaisesta syystä, että vain naaraspuoliset porot kantavat sarvia joulun aikaan.

Toki jos koiras on kastroitu, sarvet eivät enää välttämättä kasva. Toki jos koiras on kastroitu, sarvet eivät enää välttämättä kasva. Joulupukin porot voivat siis joissain tapauksissa olla kastroituja koiraita. Luonnonlakien mukaan ne ovat kuitenkin aina naaraita.

Kirjoitusharjoitus 🖋️

Tehtävä: Keksi korvaava nimi Petteri Punakuonolle.

Petteriina Punakuono

Hauskat kirjoittamaan innostavat tehtävät ovat Marissa Savolaisen kynästä.

Kirjoittamisen iloa!

P.S. Löydät kirjoitusharjoituksen myös Instagramista. Tule mukaan seurailemaan ja julkaise tekstisi seuraajiemme iloksi!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

kirjoittamisen lahjakortti

Anna lahjaksi kirjoittamisen lahjakortti

Mietitkö joululahjaa kirjoittamista rakastavalle tai kirjoittamisesta haaveilevalle läheiselle? Voit antaa minkä tahansa kursseistamme tai jäsenyyksistämme myös lahjaksi!

Scroll to Top