Uuden vuoden runo – 17 toivotusta uudelle vuodelle

17 toivotusta uudelle vuodelle – muista ystäviä ja läheisiä vuoden vaihtuessa

Uudenvuoden runot ja toivotukset ovat taas pian ajankohtaisia. Listasimme sinulle erilaisia uuden vuoden runoja, joita voit lähettää lähimmäisillesi.

Muista kirjoittaa uusi vuosi pienellä alkukirjaimella

Pian on aika kirjoittaa toivotukset ja tervehdykset joulukortteihin ja uudenvuodenpäivälle.

Vaikka painetuissa joulukorteissa näkee usein sellaisia kirjoitusasuja kuin ”Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta”, joulu ja uusi vuosi ovat pienellä alkukirjaimella kirjoitettavia yleissanoja.

Oikea kirjoitustapa kuuluu esimerkiksi näin:

 • Toivotan sinulle hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!
 • Olkoon uudenvuodenpäivä alku unelmillesi.
 • Tämä runo on uuden vuoden toivotukseni sinulle, ystävä.

Voit tallentaa alla olevan kuvan ja lähettää sen uuden vuoden tervehdyksenä läheisillesi.

Uuden vuoden toivotus 2023

*

Jos pidät minusta lupaat poimia minulle
kaikki tuikkivat tähdet
tummalta taivaankannelta.
Jos pidät minusta oikein paljon
lupaat noutaa minulle
hopeisen kuun taivaalta.
Mutta jos rakastat minua
et tee turhia lupauksia.

— Tove Jansson

*

On virhe ajatella, että on myöhäistä muuttaa vanhoja huonoksi osoittautuneita tapoja ja tottumuksia. Jos napsautat huoneeseen valon päälle, ei ole väliä sillä, kuinka kauan on huoneessa ollut pimeää. Valo valaisee joka tapauksessa.

— Vernon Howard

Uuden vuoden toivotuksia

Uuden vuoden toivotuksia

 1. Olkoon vuosi 2023 täynnä taikaa! Toivon sinulle 12 kuukautta elämäsi parhaita hetkiä, 52 viikkoa lempeyttä, 365 energistä päivää, 8750 tuntia luovuutta, 525 600 minuuttia täynnä haaveita sekä 315 3600 sekuntia pelkkää iloa!
 2. Toivotan sinulle 365 päivää onnea, iloa ja inspiraatiota!
 3. Muistojen kirjaan sanaillaan uusi lehti, kun vanha vuosi perille ehti. Onnea ja menestystä vuoteen 2023!
 4. Astu uuteen vuoteen sä rohkein mielin, avaa silmäs ja korvas, ja elä sydämen kielin.
 5. Niin paljon mahtui taas vuoteen tähän, jota on jäljellä enää ihan vähän. Kaikki, mitä toivot, tapahtukoon, ja ensi vuonna kaikki toiveesi toteutukoon!
 6. Uuden vuoden tain tein, sen sylissäni ulos vein. Tuulen mukana sulle heitin, pehmeillä toiveilla hellästi peitin. Ettei särkyisi taika, vaan tulisi onnen aika.
 7. Lumihuntu harson heittää, vanhan vuoden alleen peittää. On aika ystäviä kiittää, aihettahan paljon riittää.
 8. Mietin elettyä elämää, nyt kun vaihtuu vuosi tää. Hyviä hetkiä vuodessa tässä, toisinaan kyynel kimmeltämässä. Terveys, koti, ystävät hyvät, siitä muodostuu elämän hyvät. Elämän raanua kutoessamme, raitojen värejä valitessamme, kirkkaat värit, ilon juovat, tummat raidat osansa tuovat.
 9. Jos en käteesi voi tarttua tänä yönä ystäväin, mä toivon et valoisa on vuosi eessäpäin. Tuokoot kaikki kuukaudet eloon onnea, olkoon ensi vuosi ilon polkua. Hyvää uutta vuotta!
 10. Säilyttäköön vuosi 2023 sen, mitä rakastat. Tuokoon uusi vuosi tullessaan sen, mitä nyt kaipaat. Vieköön vanha vuosi mennessään sen, mitä taakkana kannat.
 11. Käärin sinulle kultapaperiin ystävyyttä, päälle sirottelen tähtien tuiketta ja auringon kehrää. Onnellista uutta vuotta 2023!
 12. Katso taaksesi ja kiitä. Katso eteenpäin ja luota. Katso ympärillesi ja rakasta. Hyvää uutta vuotta!
 13. Vanhalle vuodelle hyvästi jätä, ystävä rakas usko tätä; helliä itseäs salli, ota uusi elämän malli. Äläkä aikaa tuhlaa, vietä riemullista uudenvuoden juhlaa!
 14. Tähden lentoa, elämää rentoa, ei huolen häivää, iloisin mielin kohti huomista päivää! Uusi vuosi tuokoon taikaa, iloa ja onnen aikaa!
 15. Venytä venytä, jousta jousta, kyykkyyn mene ja yritä nousta. Heiluta peppua, nosta jalkaa siitä se uusi vuosi alkaa!
 16. Tänään puolilta öin tulevat avaruusoliot kidnappaamaan kaikki söpöt ja seksikkäät. Halusin vain sanoa heippa, ennen kuin minut viedään. Ja toivottaa hyvää uutta vuotta!
 17. Täällä minä juon raketteja ja valan samppanjaa niinkuin vappuna kuuluu, olen poksauttanut monta kiloa nakkeja ja syönyt tinaa, hyvää vaihdevuotta 1908!

Uuden vuoden runoja

Iloa, onnea ja inspiraatiota vuoteen 2023!

Inspiroidu kursseillamme

2 ajatusta aiheesta “Uuden vuoden runo – 17 toivotusta uudelle vuodelle”

 1. Erja Mononen

  Miksi toivotuksissa on niin niin iso osuus alkoholilla? Monen joulun ja uudenvuoden juuri alkoholi on pilannut ja kaikki eivät muutenkaan tarvitse ilonpitoon alkoholia. Oikein ja kohtuudella käytettynä alkoholikin on paikallaan, mutta toivotuksiin en sitä laittaisi, voi jopa loukata joitakin ihmisiä. Hyvää uuttavuotta!

  1. Oikein hyvä pointti, olemme siitä ihan samaa mieltä. Ja juuri siksi alkoholi ei esiinny kuin yhdessä toivotuksessa. Oikein hyvää ja lempeää vuotta 2023 sinulle!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top