Maailman kauneimmat kirjakaupat

Lähde nojatuolimatkalle maailman kirjakauppoihin!

Mistä löytyvät maailman kauneimmat kirjakaupat? Lue vinkit ja katso kuvat, ja lähde nojatuolimatkalle kirjojentäyteisiin putiikkeihin!

Vaikka reissaaminen on vielä pandemian vuoksi haastavaa, mikään ei estä inspiroivia nojatuolimatkoja! Maailmalta nimittäin löytyy toinen toistaan kauniimpia ja erikoisempia kirjakauppoja ja antikvariaatteja, joista poimimme tähän artikkeliin muutaman.

Mikä kohteista olisi sinun valintasi? Jos näistä edes pystyy valitsemaan!

Livraria Lello
Portugalista löytyvän Livraria Lellon kerrotaan inspiroineen itse J.K. Rowlingia, Harry Potterin luojaa. Kuva: Ivo Rainha

Livraria Lello, Porto (Portugali)

Jos rakastat Harry Potteria ja Tylypahkaa, rakastat Livraria Lelloa, jonka sanotaan inspiroineen itse J.K. Rowlingia.

Livraria Lellon kirjakauppa on siitä erikoinen, että sinne pääsee vierailemaan vain ostamalla pääsylipun (mikä jo omalta osaltaan kertoo kohteen suosiosta). Pääsylipun hinta voidaan kuitenkin hyvittää kaupasta ostetun kirjan hinnasta.

Kohde on todella suosittu, joten täällä kannattaa vierailla heti aamutuimaan.

Venetsian kirjakauppa
Myynnistä poistetut kirjat ovat päässeet mitä erikoisimmiksi somisteiksi. Kuva: Alexandra Tran

Libreria Acqua Alta, Venetsia (Italia)

Kenties koko Italian, mutta ainakin Venetsian kaunein ja erikoisin kirjapuoti kantaa nimeä Libreria Acqua Alta (englanninkielinen käännös kuuluisi High Waters).

Nimensä kirjakauppa on saanut ihan syystä, eli tietenkin Venetsian kaupungin tulvivista kanaaleista. Aika ajoin ja hyvin harmillisesti vesi nousee jopa sisälle puotiin asti.

Romanian kirjakauppa
Cărturești Carusel -kirjakaupan (Carousel of Light) kuudesta kerroksesta löytyy yli 10 000 nidettä. Kuva: Ondrej Bocek

Cărturești Carusel, Bukarest (Romania)

Kuvankauniin Cărturești Carusel -kirjakaupan (Carousel of Light) kuudesta kerroksesta löytyy yli 10 000 nidettä.

Kauniisti ja aikaansa tyyliin sopivasti kunnostettu 1800-luvun rakennus, “Valon karuselli”, sijaitsee aivan Bukarestin sydämessä, joten siellä on helppo piipahtaa omalla reissulla.

Kirjojen ohella liikkeestä löytyy yli 5000 albumin ja DVD:n kokoelma. Lisäksi kuudennessa kerroksessa sijaitsee bistro, ja rakennuksen alimmalta tasolta löytyy kiinnostava nykytaiteen galleria.

El ateneo grand
Vanhaan teatteriin rakennettussa El Ateneo Grand Splendid -kirjakaupassa vierailee yli miljoona ihmistä vuosittain. Kuva: Jeison Higuita

El Ateneo Grand Splendid, Buenos Aires (Argentiina)

Voiko mitään näin ihanaa ollakaan! Täysin oikeutetusti maailman kauneimmaksi kirjakaupaksi tituleerattu El Ateneo Grand Splendid on löytänyt uuden kodin vanhasta teatterista.

Ja kuten teattereissa ja kirjastoissa yleensä, myös tässä liikkeessä äänimaailma on hiljainen (mitä myös toivotaan asiakkailta). Myös pehmeä valaistus luo omanlaistaan tunnelmaa.

Kun jalat väsyvät hyllyjen välissä kiertelyyn, kirjakaupan omasta kahvilasta voi tilata cappucinon ja herkullisen leivoksen.

Daunts Lontoo
James Dauntin vuonna 1990 perustama Daunt Books on suuri edvardiaaninen kirjakauppa Lontoon sydämessä. Kuva: Alexandra Kirr

Daunt Books, Lontoo (Englanti)

James Dauntin vuonna 1990 perustama Daunt Books on suuri edvardiaaninen kirjakauppa aivan Lontoon sydämessä. Tilaa halkoo pitkä galleriamainen huone, jonka päädyssä kohoaa kauniisti kaareutuva lasi-ikkuna.

Daunt Books on eittämättä yksi maailman kiehtovimmista mutta ei lainkaan hämyisimmistä kirjakaupoista. Nimittäin, liikkeen katto on yhtä suurta lasi-ikkunaa, josta luonnonvalo tulvii sisään upeisiin tiloihin.

Shakespeare & Company, Pariisi (Ranska)

Vuonna 1951 George Whitmanin avaama Shakespeare & Company toimii niin uusien kirjojen kirjakauppana kuin käytettyjen teosten antikvariaattina sekä englanninkieliseen kirjallisuuteen erikoistuneena lukukirjastona.

Liikettä ei suotta kutsuta Pariisin ja koko Ranskan the kirjakaupaksi, kertoohan sen jo liikkeen nimikin!

Italian turpein kirjakauppa? Kuva: Open Door Bookshop

Open Door Bookshop, Rooma (Italia)

Kauneutta on monenlaista, ja ainakin meidän mielestämme tällaiset äärimmilleen turpeat kirjakaupat ansaitsevat päästä listallemme!

Roomassa sijaitseva, vuonna 1976 perustettu Open Door Bookshop on yhtä nidettä lattiasta kattoon. Valikoimasta löytyy niin englannin-, italian- kuin ranskankielisiä teoksia.

Mihin näistä kirjakaupoista sinä lähtisit ensimmäisenä?

1 ajatus aiheesta “Maailman kauneimmat kirjakaupat”

  1. Ihania kohteita! Myös täällä ilmoittautuu yksi maailman kirjakauppoja ja etenkin antikoita kiertävä lukutoukka. Tästä löytyi paljon hyviä vinkkejä seuraaville reissuille, kiitos! 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top