Voiko kone yltää samaan kirjalliseen ja kielelliseen tasoon kuin ihminen?

Korvaako tekoäly (AI) meidät kirjoittajina? Siinäpä vasta hyvä kysymys. Testasimme, miten tekoäly toimii suomen kielellä!

Oletko koskaan kuullut tai kokeillut puppulausegeneraattoria?

Puppulausegeneraattori tarjoaa käsittämättömiä vastineita erilaisiin opiskelu- ja työelämän tiukkoihin tilanteisiin, ja kuten sivustolla luvataan, generaattorilta löytyy selitys tilanteeseen kuin tilanteeseen! Kokeile vaikka (mutta jatka silti lukemista).

puppulausegeneraattori

Puppu on puppua ja tekoäly omanlaistaan sanataidetta

Voiko tekoäly auttaa meitä kirjoittamaan (paremmin)? Ja jos voi, onko meille kynänpitelijöille enää tarvetta tulevaisuudessa?

Testasimme, miten tekoäly taitaa suomen kielen!

Syyniin pääsi Copy.ai, joka lupaa seuraavaa: “Get great copy that sells. CopyAI is an AI powered copywriter that generates high-quality copy for your business.”

Copy.ai:n avulla voit luoda lyhyitä mainostekstejä muutamassa sekunnissa. Sovellusta käytetään etenkin otsikoiden, sähköpostin aiherivien, metakuvausten ja ingressien kirjoittamiseen.

Kokeilimme, mitä tekoäly ehdottaa meille sivustomme sisältöjen pohjalta.

tekoäly kirjoittamisessa

Ensin kerroimme sovellukselle lyhyesti, mitä sivustomme tarjoaa. Tonaliteetiksi valitsimme ystävällisen tavan puhutella lukijaa.

Selite: tone of voice eli tonaliteetti on brändin tai organisaation äänensävy ja puhetapa.

tekoäly kirjoittamisessa

Klikkasimme “Create Copy” ja odotimme tuloksia lyhyen hetken…

puppugeneraattori

Tässä se on! Alta näet ensimmäisen tekstin, jota Copy.ai ehdotti meille.

Jotain ajatusta tässä tekoälyn kirjoittamassa tekstissä on, mutta melko paljon korjaamista se kyllä vaatisi.

tekoäly kirjoittaa

Vau! Tekoäly ei ainakaan kaihda kerskailua, kuten alla olevasta toisesta ehdotuksesta näet. Mutta totta on, että kurssimme ovat saaneet todella hyvää palautetta. ❤️

tietokoneen kirjoittama teksti

Haluaisitko sinäkin kirjoittaa kirjasikan? Osallistu siinä tapauksessa joko omakustanteen julkaisua ja/tai romaanin kirjoittamista käsittelevälle verkkokurssille!

tietokoneen tekemä teksti

Oho! Englannin kieli taipuu tekoälyltä yllättävän hyvin. Se ei tosin ole mikään ihme, onhan kyseinen sivusto perehtynyt nimenomaan englanninkielisten sisältöjen tuottamiseen.

tietokoneen kirjoittama teksti

Copy.ai-sovellus on suunniteltu nimenomaan lyhyiden, etenkin sosiaalisessa mediassa julkaistavien markkinointitekstien tueksi. Lisäksi Copy.ai tarjoaa sinulle:

  • ehdotuksia sähköpostiotsikosta
  • ehdotuksia artikkelin ingressistä
  • ehdotuksia sisältöjen meta-kuvauksista
  • ehdotuksia maksettujen mainosten teksteistä
Jasper AI

Jasper – The Future of Writing?

Copy.ai ei kuitenkaan ole ainoa koneen kirjoittamia copywriting-palveluja tarjoava sivusto.

Jasper (tunnettiin aiemmin nimellä Jarvis) sopii paremmin pidempien sisältöjen luomiseen. Sovelluksen avulla voit:

Jos siis haluat kokeilla, miten pidemmät sisällöt onnistuvat tekoälyltä, testaa Jasperia!

Luovaa, myyvää ja vaikuttavaa markkinointia

Mikään ei estä sinua hyödyntämästä tekoälyyn nojaavia tekstityökaluja. Niiden testaaminen voi nimittäin olla oikeasti kannattavaa, vähintään hauskaa.

Inhimillisyyttä ei kuitenkaan voi koneellistaa; koneet eivät tunne samoin kuin me tunnemme. Ja siksi ihmiskäden kirjaama teksti ei tule koskaan menettämään merkitystään. Ainakin me uskomme niin.

Tällä verkkokurssilla opit tuottamaan inhimillisiä ja samalla todella tehokkaita markkinointitekstejä asiakkaan ostopolun kaikkiin vaiheisiin. Pelkkä tuotteen tai palvelun tuputtaminen vie vain maton myyjän jalkojen alta, sillä ne kaikista toimivimmat markkinointitekstit nojaavat aina luovaan kirjoittamiseen: ihminen ei toimi kuin kone vaan tarvitsee luovia sisältöjä innostuksen ja ostohalun herättämiseen.

Luovaa, myyvää ja vaikuttavaa markkinointia -verkkokurssilla saat bonuksena saat 40 valmista tarinaideaa ja 45 tehokkaaksi todettua otsikkomallia, joita hyödyntämällä (ja muokkaamalla itsellesi sopiviksi) voit luottaa siihen, että asiakkaat kiinnostuvat tuotteistasi ja palveluistasi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös