Luova kirjoittaminen

Löydä luovuutesi lähteille

Luova kirjoittaminen ja luovan kirjoittamisen kurssit sopivat kaikille – olit sitten ensimmäisiä tarinoita aloitteleva kirjoittaja tai jo pidempään tekstejä tuottanut kynäniekka, luova kirjoittaminen on taito, jota voit kehittää erilaisten harjoitusten ja kirjoitusvinkkien avulla.

Luova kirjoittaminen ja luovan kirjoittamisen opiskelu

Halusit sitten edistää omaa kirjoitusprojektiasikehittyä kirjoittajana tai löytää uusia aiheita, luovan kirjoittamisen verkkokurssit ovat omiaan juuri sinulle.

Luovan kirjoittamisen opiskelu on mahdollista ohjastusti mutta myös itsenäisesti. Kursseillamme pääset tekemään erilaisia tehtäviä, jotka kehittävät sinua sekä kirjoittajana että lyyrikkona, mikäli lajisi on runous.

Luovan kirjoittamisen koulutukset toteutetaan kokonaisuudessaan verkko-opiskeluna. Voit siis osallistua kursseille mistä päin Suomea tahansa.

Luova kirjoittaminen
Kirjoittaminen ei lopulta vaadi kuin kynän, paperia. Aikaa sinulla on aina – jos itse niin haluat.

Mitä voin opiskella luovan kirjoittamisen kursseilla?

Luovan kirjoittamisen verkkokursseilla kirjoitamme, kuuntelemme ja luemme. Osalla kursseista keskustelemme kirjallisuudesta ja kirjoittamisesta, osalla kursseista pääset harjoittelemaan erilaisten tekstilajien, kuten proosan ja lyriikan kirjoittamista.

Kursseillamme on monia teemoja:

Monipuolisten harjoitusten ansiosta löydät uusia näkökulmia ja opit, miten luova prosessi etenee.

Osalla kirjoittamisen kursseista harjoittelemme myös palautteen antamisen taitoa ja palautteen vastaanottamista. Halutessasi kurssin ohjaaja kommentoi tekstiäsi kirjoitusprosessin eri vaiheissa.

Luovan kirjoittamisen verkkokurssi

Luovan kirjoittamisen verkkokurssi on yksi suosituimmista kursseistamme. Tällä kurssilla kehityt kirjoittajana, laajennat sanavarastoa, löydät kadonneen luovuuden, selätät tyhjän paperin pelon ja inspiroidut kirjoittamaan!

Luovan kirjoittamisen verkkokurssi koostuu kymmenestä moduulista, jotka pitävät sisällään erilaisia luovan kirjoittamisen harjoituksia.

  1. Mistä ideat syntyvät?
  2. Onnistuneen aloitusvirkkeen anatomia
  3. Oman äänen ja kirjoittaja-minän tunnistaminen
  4. Luovan kirjoittamisen työkalut
  5. Tunnetilat
  6. Kuuntelun voima ja vaikenemisen taito
  7. Dokumentoi, todenna ja väritä
  8. Tunne historia ja taustat
  9. Tekstin editointi

Luovan kirjoittamisen jatkokurssi

Jatkokurssilla syvennät taitojasi proosan keinoin ja saat palautteen valitsemastasi kurssitehtävästä.

30 päivän kirjoitushaasteet

Ideoita ja vinkkejä luovan kirjoittamisen ja lyriikan syventämiseen löydät myös 30 päivän pituisista kirjoitushaasteistamme. 

Jos runous on lajisi, tule mukaan 30 päivän runohaasteeseen!

Mikäli haluat kutsua uudenlaiset tarinat luoksesi, 30 päivän kirjoitushaaste on sinua varten.

Haluatko tehdä luovan kirjoittamisen harjoituksia?

Silmukoi, aloita keskeltä ja lisää tekstiin jokin outo tapahtuma; lue ja tee seitsemän tehokasta luovan kirjoittamisen harjoitusta!

Tutustu myös Kirjoittajan kalenteriin, johon olemme keränneet erilaisia luovan kirjoittamisen aiheita vuodelle 2023.

Suosittelemme myös kokeilemaan maksuttomilla kursseillamme haikujen ja tankarunojen sekä luontotarinoiden kirjoittamista.

Mistä löydän luovan kirjoittamisen aiheita?

Kursseillamme saat työstettäväksi erilaisia luovan kirjoittamisen aiheita. Luovan kirjoittamisen tehtävät ovat monipuolisia ja innostavia; pääset haastamaan itseäsi kirjoittajana ja kehittymään tehokkaiden harjoitusten avulla.

Jos kärsit tyhjän paperin kammosta ja olet vailla kirjoitusideoita, Rajaton luovuus -kurssi sopii sinulle varmasti.

Mikäli taas haluat kehittää sanataitojasi luontokuvailun parissa, tutustu Vuodenkierto-kurssiin.

Haaveiletko kirjan kirjoittamisesta?

Toteuta jokaisen kirjoittajan unelma – kirjoita romaani! Tällä 22-osaisella romaanin hahmoja, juonta ja rakennetta käsittelevällä verkkokurssilla käsikirjoituksesi rakentuu sujuvasti ja tehokkaasti jakso jaksolta.

Tutustu Romaani-kurssiin →

Entä haaveiletko omakustanteen julkaisemisesta? Kirjasi ei ole vain kirja – se on perintösi maailmankirjallisuudelle. Varmistetaan yhdessä, että julkaiset ammattimaisen omakustanteen, jotta se ansaitsee paikkansa monien kirjahyllyssä ja jää siten elämään ihmisten käsissä.

Tutustu Omakustanne-kurssiin →

kirjoita luovasti

Kirjoita novelli

Haluaisitko julkaista oman novellin? Ehkä mietit, miten teema valitaan? Entä tiedätkö, kuinka monta alalajia novellille löytyy?

→ Lue vinkit novellin kirjoittamiseen!

kirjotusloma

Vinkit blogin kirjoittamiseen

Blogit eivät ole häviämässä mihinkään, vaikka jotkut ovat virheellisesti sellaista kirjoitelleet. Mikäli pohdit blogin kirjoittamista, lue 10 vinkkiä blogin perustamiseen.

Lisäksi löydät tästä artikkelista kuusi tehokasta vinkkiä toimivien otsikoiden kirjoittamiseen.

Kirjoittamisen iloa!

Uusimmat artikkelit

Scroll to Top